Milaan Linate Airport // vliegveld bus naar centrum, taxi, auto huren

Vliegveld Milaan Linate (IATA airport code: LIN) is het tweede vliegveld van Milaan. Gek genoeg is dit wel de luchthaven die het dichtstbij de stad ligt – het vliegveld ligt op nog geen 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum van de stad. Milaan Linate Airport verwerkte in 2023 ongeveer 9,4 miljoen passagiers.

Snelle tekst links
→ Bus 73 naar centrum
→ Taxi
→ Auto huren
→ Parkeren
→ Hotels
→ Geschiedenis van Linate Airport

Milaan Airport Linate heeft twee landingsbanen. Vliegveld Milaan Linate wordt beheerd door SEA, Italiaans voor Società Esercizi Aeroportuali SpA. In de terminal van het vliegveld is gratis WiFi beschikbaar.

Andere vliegvelden rond Milaan: vliegveld Milaan Malpensa en vliegveld Milaan Bergamo.

Bus vervoer vanaf vliegveld Milaan Linate naar centrum

Bus lijn 73

Vanaf vliegveld Milaan Linate kun je met buslijn 73 in het centrum van Milaan komen. De bus 73 rijdt van 05:35 tot 00:35. Een ticket kost €2,20 (enkele reis, ticket geldig voor 90 minuten). Tickets voor bus 73 kun je kopen bij de automaten, bij arrivals. Wil je een dagticket, dan kun je dit kopen voor €7,60. Zo’n dagticket is geldig voor 24 uur na afstempeling.

Bus 73 rijdt iedere 10 minuten tussen Piazza San Babila en Linate Airport heen en weer. De reistijd is 35 minuten. Piazza San Babila, de begin en eindhalte, is een plein in hartje Milaan. Met het metrostation dat op dit plein ligt kun je letterlijk overal met de metro in Milaan komen. De dichtstbijzijnde metrolijn is de M1.

Airport Bus Express

Er is ook nog een iets snellere optie. Voor €5 kun je ook met de Airport Bus Express. Deze rijdt vanaf vliegveld Linate naar Stazione Centrale – Piazza Luigi di Savoia 1 voor €5 of €9 retour. De reistijd is zo’n 25 minuten. De bus vertrekt vanaf bushalte nummer 1, buiten de terminal.

Taxi of auto huren op Milaan Linate Airport

Taxi vanaf Linate Airport

Een taxi vanaf Milaan Linate Airport kan vrij prijzig zijn. De chauffeur zal altijd op de meter rijden, toch kan een ritje van Linate Airport naar het centrum van Milaan al gauw zo’n €35 kosten. Ook kan het wachten op een taxi vrij lang duren op het vliegveld. Wil je de wachtrijen omzeilen, dan kun je het beste een taxi online van tevoren boeken via Taxi2Airport. Dit bedrijf vergelijkt voor jou alle betrouwbare taxibedrijven in Milaan en komt zo tot een prima prijs. Bovendien zal de chauffeur op je staan te wachten bij aankomst. Een VIP-behandeling voor een low cost prijs!

Bekijk hier prijs van jouw taxi vanaf Milaan Linate Airport.

Auto huren

Het is ook mogelijk om op de luchthaven een auto te huren. In de aankomsthal zijn er verschillende balies van verschillende autoverhuurbedrijven. Europcar, Avis, Budget, Hertz, Sixt en Thrifty zijn de bekende  autohuur bedrijven. De meer lokale en onbekende zijn Auto Europa, Locauto Rent, Maggiore en Goldcar. Al met al genoeg keuze dus om een degelijke auto te huren op vliegveld Milaan Linate! Je kunt het beste een huurauto met EasyTerra online reserveren. Zo kun je de goedkoopste huurauto kiezen voor de klasse auto die jij aanvinkt!

Parkeren, hotels en geschiedenis van het vliegveld

Parkeren

Parkeren op vliegveld Milaan Linate is niet heel prijzig. De goedkoopste parking is P4 New (nog 10 minuten lopen naar de terminal. Je betaalt hier voor een week parkeren €36. Twee weken kost €78. Wil je 1 dag? Dan kun je beter P3 Smart, dit kost €24. Parkeren op Milaan Linate Airport is vooral de eerste paar dagen erg duur, daarna is het relatief goedkoop.

Hotels op Linate Airport

Er zijn een flink aantal hotels die in de directe omgeving liggen van Linate Airport. Een paar spannen echter de kroon. Het Air Hotel Milano Linate bijvoorbeeld. Je kunt 24 uur per dag met de pendeldienst heen en weer (reistijd 2 minuten). Goed geïsoleerde kamers, gratis WiFi, iedere ochtend een buffet en een sportschool. Ook het Mia Aparthotel is erg goed. Iets verder weg (zo’n 7 minuten rijden met de hotel shuttle), maar ook zeker een hotel met goede waarderingen. De waarderingen geven gemiddeld een 9,4 – fantastisch. Bekijk meer hotels op booking.com.

Geschiedenis van Linate Airport

Milaan Linate Airport is opgericht in 1937. In de vijftiger jaren is het vliegveld volledig herbouwd. Ook in de tachtiger jaren is dit gebeurd. De officiele naam van vliegveld Milaan Linate is Airport Enrico Forlanini. Hier komt Linate dan ook vandaan. Na de Linate Air Crash met de SAS-vlucht in 2001 zijn kaarten van het vliegveld ook aangepast, evenals de markeringen voor de taxibanen. Het vliegveld voldeed destijds niet aan de minimale veiligheidseisen van ICAO. Nu is dit wel het geval.

Luchthaven Milaan-Linate, Linate, Peschiera Borromeo, Milaan, Lombardije, Italië