Vliegveld Milaan Bergamo // Airport bus naar stad, taxi, auto huren

Bergamo Airport (airport code: BGY) is een vliegveld in Milaan welke vrijwel alleen gebruikt wordt door prijsvechters zoals Ryanair en Wizz Air. De officiële naam van de luchthaven is Orio al Serio International Airport. Het vliegveld ligt in het noorden van Italië, midden tussen de steden Bergamo, Brescia en Milaan.

Snelle tekst links
→ Bus en trein naar centrum Milaan
→ Directe bus naar Milaan
→ Taxi
→ Auto huren
→ Hotels bij Bergamo

Via de Autostrada A4 (of E64) kun je vliegveld Bergamo goed bereiken. De Autostrada A4 verbindt Milaan met Brescia, daar tussenin ligt Bergamo. Wanneer je bij Bergamo in de buurt komt wordt via borden aangegeven hoe je het vliegveld kunt bereiken.Vanaf vliegveld Bergamo Airport vliegen bijna alleen maar prijsvechters zoals EasyJet, Ryanair, Wizz Air, Norwegian en Volotea. De luchthaven heeft 2 start en landingsbanen en wordt beheerd door SACBO. In 2023 vervoerde het hele vliegveld meer dan 16 miljoen passagiers, wat het het 3e drukste vliegveld in Italië maakt, na Rome Fiumicino en Milano Malpensa.

Ryanair op Bergamo 
Ryanair is de grootste airline op vliegveld Bergamo. Het is zelfs een van de grootste bases in het hele Ryanair netwerk. Er is met Ryanair een dagelijkse vlucht van Eindhoven naar Milaan Bergamo en terug. Ook vliegt Ryanair vanuit Charleroi in België en Weeze in Duitsland (vlakbij de Nederlandse grens) naar vliegveld Bergamo.

Centrum van Milaan of de stad Bergamo?
Het centrum van de stad Milaan ligt op hemelsbreed 45 kilometer afstand. Wil je van Bergamo Airport naar Milaan, dan ben je ongeveer een uur onderweg. De stad Bergamo is vanzelfsprekend dichterbij; deze ligt op 6 kilometer afstand. Vanaf de luchthaven ben je binnen 15 minuten in het centrum van het stadje.

Andere vliegvelden rond Milaan zijn vliegveld Milaan Linate en vliegveld Milaan Malpensa.

Openbaar vervoer naar Milaan

Airport bus 1 en overstap op trein naar centrum Milaan

Je kunt vanaf Bergamo Airport relatief simpel met het openbaar vervoer naar de stad Milaan reizen. Het grote nadeel is echter dat deze optie geen directe verbinding is, je moet overstappen op het treinstation van de stad Bergamo. Eerst neem je Airport Bus 1 van vervoersbedrijf ATB. Deze service rijdt iedere 20 minuten en een kaartje kost €3,50. Na een reistijd van 15 minuten kom je aan bij het treinstation. Je moet ook een kaartje kopen voor ieder stuk bagage (handbagage is uitgezonderd) die je bij je hebt.

Prijs en reistijd
Vanaf treinstation Bergamo vertrekt er iedere 60 minuten een trein vanaf Bergamo naar Milaan Centraal. Zo’n treinticket kost €6,00 en de reis duurt 48 minuten. Toch kan het met een overstap op Treviglio zijn waardoor je behalve een pure reistijd van 63 minuten, ook nog een wachttijd van 15 minuten hebt. Dan duurt de reis in totaal zo’n 1 uur en 20 minuten.

Direct met de bus van vliegveld Bergamo naar Milaan

Je kunt ook vanaf Bergamo Airport rechtstreeks met de bus naar Milaan reizen. Je doet dit met de Terravision bus of met de Airport Bus Express. De eindhalte van deze bus is Milaan Centraal en er wordt maar 1 tussenstop gemaakt (bij Terravision) in Cologno Monzese. De reistijd is totaal 60 minuten voor Terravision, 50 minuten voor de Airport Express Bus. De Terravision bus gaat twee keer per uur (Airport Express bus heeft ook een eigen schema) en kinderen tot 4 jaar reizen gratis. Volwassenen en kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen €10 voor een enkele reis en €8 voor een retour ticket bij Terravision, Airport Express Bus is met €10 voor een enkele reis en met kinderen van 2 tot en met 12 de helft iets goedkoper. Tickets kunnen gekocht worden via de websites.

Taxi of auto huren vanaf vliegveld Milaan Bergamo

Taxi vanaf Bergamo Airport

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een taxi naar Milaan. Een taxi vanaf Milaan Bergamo Airport is natuurlijk een stuk duurder dan met het openbaar vervoer, maar is aan de andere kant ook een stuk comfortabeler. Een taxi zal een prijs hebben van rond de €110. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren online een taxi te boeken vanaf vliegveld Bergamo met Taxi2Airport. Kies tussen Economy of Business taxi en ontdek de voordelen van een vooraf geboekte taxi. Vluchtvertragingen worden automatisch doorgegeven en de chauffeur laat aan jou weten waar hij staat. Reis als een VIP voor een low-cost prijs!

Bekijk hier hoeveel jouw taxi vanaf Bergamo Airport kost.

Auto huren op vliegveld Bergamo

Je kunt ook een auto huren op de luchthaven van Bergamo. Kies uit een van de 11 autoverhuurbedrijven en zorg zo voor de allergoedkoopste huurauto. Er staan bekende merken tussen, zoals Europcar, Avis, Hertz en Sixt. Moet je alle bedrijven afbellen om de goedkoopste huurauto te vinden? Nee, vul gewoon je gegevens zoals de klasse auto je wilt, de aankomst en vertrekdatum en tijd op EasyTerra in. Zij zorgen dan voor de goedkoopste huurauto voor jou.

Vakantie in de stad Bergamo

Er komt steeds meer belangstelling voor de stad Bergamo en de luchthaven. Vroeger stond Bergamo bekend als een stadje in de buurt van Milaan met een eigen vliegveld, maar dit is al lang niet meer zo. Bergamo heeft een bovenstad en een benedenstad, een Citta Alta en een Citta Bassa. Deze twee steden worden met elkaar verbonden door middel van treintjes. Ben je op zoek naar een goed hotel in Bergamo? Op korte afstand van de kabelbaan ligt Hotel Excelsior San Marco, aan het centrale plein Piazza della Repubblica. De ligging van dit hotel is perfect. Je kunt hier heerlijk eten in het restaurant dat gelegen is op het dak van het hotel.

Bekijk meer hotels in de buurt van Bergamo of Milaan.

Lees meer over de verbinding Eindhoven Bergamo op de website van Eindhoven Airport.

Aeroporto internazionale il Caravaggio di Bergamo-Orio al Serio, 13, Via Aeroporto, Orio al Serio, Bergamo, Lombardije, 24050, Italië